De bolchrysant, de ideale herfstbloeier om in het najaar uw huis, tuin, terras of balkon mee op te vrolijken. De bolchrysant is een eenjarige plant met een bolvorm, die bestaat uit heel veel kleine bloemetjes.

De bolchrysanten groeien bij ons buiten in de volle grond met als resultaat grote bolchrysanten van 60 tot 70cm in doorsnede. Doordat de bolchrysanten buiten langzamer groeien hebben ze een gezond en dicht gewas en een mooie ronde vorm.

Het kweken van de bolchrysanten begint met het opplanten van de stekken in de maand april. Zijn de stekken voldoende beworteld, dan worden de stekken in pot buiten in de volle grond geplant. De stekken groeien uit tot bolvormige planten. In de maand juli beginnen we met het verduisteren van de bolchrysanten. Dit is het verkorten van het daglicht door de planten te verduisteren met folie. Door het daglicht te verkorten lijkt het alsof het herfst is voor de bolchrysanten en beginnen ze met het aanmaken van bloemknoppen. Eind augustus zijn de eerste bolchrysanten klaar voor de verkoop. De bolchrysanten worden met de hand geoogst en verpakt. De bolchrysanten zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: rood, paars, geel, wit, oranje, roze, limegroen en 3kleur.

Hieronder enkele verzorgingstips:

– laat de bolchrysant niet te lang in de verpakking;

– plaats de bolchrysanten op een lichte plek, bij voorkeur niet in de volle zon;

– laat de kluit niet uitdrogen, bij zonnig weer dagelijks water geven;

– verwijder de uitgebloeide bloemetjes, zo geniet u langer van uw bolchrysant.