Een tulp is een echte voorjaarsbloeier. Ook in de wintermaanden kunt u met een bos tulpen het voorjaar al in huis halen.
De tulp kent veel variatie in kleur en vorm.

Wij broeien de tulpen van begin januari tot begin april. Broeien is het in bloei trekken van een tulpenbol. De teelt begint echter al meer dan een jaar eerder bij het planten van de tulpenbollen op het land. Deze worden in oktober geplant en in juli geoogst. De grootste bolmaten (10, 11 en 12) zijn geschikt om te broeien, de kleine bolmaten worden gebruikt als plantgoed.

De eerste broeibollen gaan eind augustus in de koeling om de winter na te bootsen. Vanaf november beginnen we de gekoelde tulpenbollen op te planten. De bollen worden met de hand op watertrays geplant. De watertrays worden dan gevuld met water en voeding en gaan weer de koeling in om de tulpenbollen te laten bewortelen. Na de beworteling gaan de tulpen de kas in om het voorjaar na te bootsen. De watertrays staan op roltafels, de roltafels rollen over rails door de kas. Hierdoor kunnen we alle ruimte in de kas efficiĆ«nt benutten. Na 2 tot 3 weken gaan de roltafels met tulpen richting de oogstruimte en zijn ze klaar om geoogst te worden. De tulpen die het juiste rijpheidsstadiumbereikt hebben worden geplukt met de hand. Het plukken gebeurt twee keer per dag om een constante rijpheid te kunnen garanderen. De geplukte tulpen worden aan de band gesorteerd op lengte, rijpheid en kwaliteit. De tulpen worden verpakt en gaan ’s avonds op transport richting de veiling van Eelde, Aalsmeer of Rhein Maas.

Wij hebben er voor gekozen om tulpen op water te broeien omdat waterbroei een duurzame, schone en arbeidsvriendelijke manier is van tulpen broeien. We kunnen hierdoor onze klanten een stevige bos tulpen bieden van constante kwaliteit en lange houdbaarheid.